S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

KONTAKTY

Obchod U Dobráka
Česká ul. 17/49
370 01 České Budějovice
tel: +420 725 505 617
napište nám
Otevírací doba kamenné prodejny:
pondělí - pátek 7:30 - 17:00, sobota 7:30 - 11:00

Úvod » KURZY

Kurzy domácí výroby

 

Obchod U Dobráka rozšířil svou nabídku služeb o kurzy. K jídlu z blízka bezpochyby patří domácí zpracování.

 

Nabídky kurzů a přihlášky na ně naleznete právě zde. Rovněž uvítáme vaše podněty a nápady, jaké kurzy bychom mohli pro vás uspořádat.


 

Domácí výroba sýrů, tvarohu a jogurtu - jak na to doma či na farmě

 

aktuální termín - 4. - 5. listopadu 2017

 

Kde: Krajinská.cz, České Budějovice

 

Cena kurzu:

2.000,- vč. DPH pro jednotlivce

3.600,- vč. DPH pro přihlášený pár (dvě osoby)

(v ceně je zahrnut materiál a občerstvení)

 

Během kurzu se dozvíte potřebné informace ke zpracování mléka, a většinu z toho si vyzkoušíte: výrobu čerstvého sýra, goudy, čedaru, hněteného sýra typu oštěpok, lisování sýra, výrobu tvarohu a jogurtu.

Dozvíte se, co všechno pro výrobu potřebujete a jak si poradit v domácích podmínkách. Budete si moci popovídat o chovu mléčných plemen, dojení, vybavení "domácí" mlékárny, prodeji ze dvora a další, vyměnit si zkušenosti a načerpat řadu praktických rad.

Kurz je vhodný pro všechny, kdo si chtějí vyrábět sýry a další mléčné produkty pro vlastní potřebu i na prodej.

Lektor Petr Rubáš provozuje farmu Mlsná ovečka v Borovanech. S chovem ovcí, výrobou sýrů i vedením kurzů má několikaleté zkušenosti.

 

Kontakt pro přihlášení:

 

ONLINE PŘIHLÁŠKA

 

adela.pixova@obchodudobraka.cz, tel.: 728 889 616

 

Aby se kurz mohl realizovat, je třeba minimálně 10 přihlášených účastníků. Maximální kapacita kurzu je 12 účastníků. Pořadatel si vyhrazuje právo při nedostatečném naplnění kapacity kurz zrušit.




Níže jsou fotky z kurzu, který se uskutečnil 22.-23. února 2014 v Českých Budějovicích, ve spolupráci s KRC Petrklíč:

gouda
test syridla
zkouska zrna
formy
krajeni tvaroh
nasolovani jogurty