- Úvod
- KURZY
Kurzy domácí výroby sýra
Obchod U Dobráka rozšířil svou nabídku služeb o kurzy. K jídlu z blízka bezpochyby patří domácí zpracování.
Nabídky kurzů a přihlášky na ně naleznete právě zde. Rovněž uvítáme vaše podněty a nápady, jaké kurzy bychom mohli pro vás uspořádat.
Dvoudenní sýrařský kurz - sýry, jogurty i tvaroh
Tato přihláška je NEZÁVAZNÁ. Na Váš email uvedený v přihlášce Vám zašleme podrobnější informace o kurzu a podklady pro platbu. Rádi Vám také zodpovíme Vaše případné dotazy.
termíny:
12. - 13. březen 2022 - volná místa
Kde: Krajinská.cz, České Budějovice
Cena kurzu:
2.600,- vč. DPH pro jednotlivce
4.800,- vč. DPH pro přihlášený pár (dvě osoby)
(v ceně je zahrnut materiál a občerstvení)
Během kurzu se dozvíte potřebné informace ke zpracování mléka, a většinu z toho si vyzkoušíte: výrobu čerstvého sýra, goudy, čedaru, hněteného sýra typu oštěpok, lisování sýra, výrobu tvarohu a jogurtu.
Dozvíte se, co všechno pro výrobu potřebujete a jak si poradit v domácích podmínkách. Budete si moci popovídat o chovu mléčných plemen, dojení, vybavení "domácí" mlékárny, prodeji ze dvora a další, vyměnit si zkušenosti a načerpat řadu praktických rad.
Kurz trvá dva dny, protože některé procesy prostě nelze uspěchat, a musí se na ně přes noc počkat (např. sýry ve formách, prokysání tvarohu apod.). Chceme, abyste je zažili na vlastní oči, jak se věci změní do druhého dne ;-)
Kurz je vhodný pro všechny, kdo si chtějí vyrábět sýry a další mléčné produkty pro vlastní potřebu i na prodej.
Lektor Petr Rubáš několik let provozoval farmu Mlsná ovečka v Borovanech a v současnosti pracuje v mlékárně na ekostatku Bemagro. S chovem ovcí, výrobou sýrů i vedením kurzů má několikaleté zkušenosti.
Kontakt pro přihlášení:
email: adela.pixova@obchodudobraka.cz
tel.: 728 889 616
Maximální kapacita kurzu je 10 účastníků. Pořadatel si vyhrazuje právo při nedostatečném naplnění kapacity kurz zrušit.
Níže jsou fotky z kurzu, který se uskutečnil 22.-23. února 2014 v Českých Budějovicích, ve spolupráci s KRC Petrklíč:
![]() | |