Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

Obchod U Dobráka
Česká ul. 17/49
370 01 České Budějovice
tel: +420 725 505 617
napište nám
Otevírací doba kamenné prodejny:
pondělí - pátek 7:30 - 17:00, sobota 7:30 - 11:00

Úvod » KURZY

Kurzy domácí výroby

 

Obchod U Dobráka rozšířil svou nabídku služeb o kurzy. K jídlu z blízka bezpochyby patří domácí zpracování.

 

Nabídky kurzů a přihlášky na ně naleznete právě zde. Rovněž uvítáme vaše podněty a nápady, jaké kurzy bychom mohli pro vás uspořádat.


 

Domácí výroba sýrů, tvarohu a jogurtu - jak na to doma či na farmě

 

aktuální termín - 9. - 10. března 2019

 

Kde: Krajinská.cz, České Budějovice

 

Cena kurzu:

2.000,- vč. DPH pro jednotlivce

3.600,- vč. DPH pro přihlášený pár (dvě osoby)

(v ceně je zahrnut materiál a občerstvení)

 

Během kurzu se dozvíte potřebné informace ke zpracování mléka, a většinu z toho si vyzkoušíte: výrobu čerstvého sýra, goudy, čedaru, hněteného sýra typu oštěpok, lisování sýra, výrobu tvarohu a jogurtu.

Dozvíte se, co všechno pro výrobu potřebujete a jak si poradit v domácích podmínkách. Budete si moci popovídat o chovu mléčných plemen, dojení, vybavení "domácí" mlékárny, prodeji ze dvora a další, vyměnit si zkušenosti a načerpat řadu praktických rad.

Kurz je vhodný pro všechny, kdo si chtějí vyrábět sýry a další mléčné produkty pro vlastní potřebu i na prodej.

Lektor Petr Rubáš provozuje farmu Mlsná ovečka v Borovanech a také pracuje v mlékárně na ekostatku Bemagro. S chovem ovcí, výrobou sýrů i vedením kurzů má několikaleté zkušenosti.

 

Kontakt pro přihlášení:

 

ONLINE PŘIHLÁŠKA

 

adela.pixova@obchodudobraka.cz, tel.: 728 889 616

 

Maximální kapacita kurzu je 12 účastníků. Pořadatel si vyhrazuje právo při nedostatečném naplnění kapacity kurz zrušit.




Níže jsou fotky z kurzu, který se uskutečnil 22.-23. února 2014 v Českých Budějovicích, ve spolupráci s KRC Petrklíč:

gouda
test syridla
zkouska zrna
formy
krajeni tvaroh
nasolovani jogurty