- Úvod
- BYLINKY, KOŘENÍ, OLEJE
- Bylinkové čaje
- Bylinkový čaj Vysoký tlak
Bylinkový čaj Vysoký tlak

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Bylinkový čaj Vysoký tlak69,00 Kč60,00 Kč bez DPH
Čajová směs sestavená z bylin, které se s oblibou užívají v lidovém léčitelství při problémech s tlakem.
Složení: Meduňka nať ( Melissae herba), hloh list s květem ( Crataegi folium cum flos), hloh plod ( Crataegi fructus), jinan list ( Ginkgo folium), mateřídouška nať ( Serpylli herba), jmelí nať ( Visci herba), srdečník nať (Leonuri herba)
Obsahové látky*
Květy, listy a plody hlohu jsou v Českém farmaceutickém kodexu zařazeny jako hypotenziva-prostředky ke snížení krevního tlaku. Jejich hlavními účinnými látkami jsou flavonoidy nebo oligomerní prokyanidy. Přípravky z hlohu posilují srdeční činnost, napomáhají správnému hospodaření s kyslíkem, zlepšují prokrvení věnčitých tepen kolem srdce i srdečního svalu, při lehčích poruchách srdečního rytmu. List jinanu se v tradiční východní medicíně používá po staletí ke zlepšení periferního prokrvení, paměti, soustředění i koordinaci pohybů a obecně proti stárnutí. Jsou povoleny speciální výtažky k symptomatické léčbě Alzheimerovy choroby. Účinnými látkami jsou především flavonoidy, ginkgolidy a bilobalidy. Jmelí je stará léčivá rostlina, která se tradičně užívá k podpoře správné funkce krevního oběhu a také prevenci ateriosklerózy. Vědecké důkazy o poklesu krevního tlaku jsou zatím jen po intravenózní injekci. Srdečníku se připisuje schopnost slabě snižovat krevní tlak, lehce zklidňovat a uvolňovat křeče. V lidovém léčitelství i v oficiálním lékařství se srdečník a přípravky z něj nepoužívají nikdy samotné, ale v kombinaci s dalšími rostlinami.
Upozornění:
Není vhodné pro děti do 15 let, těhotné a kojící ženy. Není vhodné při současném užívání látek proti krvácení.
Dávkování a způsob použití:
1-2 čajové lžičky přelijeme ¼ l vroucí vody a necháme 3 - 5 min. odstát. Nálev připravujeme vždy čerstvý, pijeme 2 x denně. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Hmotnost: 100g
*Informace jsou čerpány z odborné literatury