- Úvod
- TRVANLIVÉ
- Vaříme, pečeme, zavařujeme
- BIO Agar bez lepku vegan 10 g
BIO Agar bez lepku vegan 10 g

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Komentáře 0
- BIO Agar bez lepku vegan 10 g42,00 Kč36,52 Kč bez DPH
Návod k přípravě
Bio agar (10 g) promíchejte v 1 litru studené vody a podle potřeby přislaďte. Vařte za stálého míchání po dobu 3 minut. Po uvaření nechte mírně vychladnout. Nalijte do formy a nechte ztuhnout v lednici. Bio agar můžete připravit i z ovocné šťávy, džusu apod.
TIP AMYLONKY: Bio agar je přírodní prášková alternativa rostlinné želatiny. Má bohaté využití v kuchyni, jak nasladko, tak i naslano. Používá se do krémů, polev, pudingů, na dortové či koláčové želé a na přípravu aspiků. Bio agar můžeme také využít jako želírující činidlo nebo ztužovadlo.
Díky vysoké želírovací schopnosti můžete s pomocí agaru vytvořit opravdu vysoké vrstvy želé na dortech a zákuscích – je totiž pevnější než živočišná želatina a dobře drží tvar při krájení. Tuhne už při pokojové teplotě.
Pozor, stejně jako normální želatina ale dostatečně netuhne za přítomnosti některých enzymů z čerstvého ovoce! Týká se to například kiwi, ananasu, papáji, manga či broskve.
Pokud však chcete tyto ovocné druhy použít, nejdřív je tepelně upravte. Tepelná úprava tyto enzymy ničí. Obecně platí, čím kyselejší ovoce, tím řidší agar. Pokud potřebujeme kyselý agar, přikyselujeme ho tedy až vposlední fázi, tedy když už se nevaří.
Složení produktu: Bio agar (Rhodophyceae)
Hmotnost 10g