S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

KONTAKTY

Obchod U Dobráka
Česká ul. 17/49
370 01 České Budějovice
tel: +420 725 505 617
napište nám
Otevírací doba kamenné prodejny:
pondělí - pátek 7:30 - 17:00, sobota 7:30 - 11:00

Úvod » MASO » Jehněčí a skopové maso

Jehněčí a skopové maso

 

Nově nabízíme také čerstvé jehněčí maso z Jeznice - z farmy HODINA. 

 

Maso bude k dispozici průběžně. Jedná se ovce plemene Suffolk - to je plemeno tzv. masného typu. Ovce jsou pěkně osvalněné a na rozdíl od ovcí chovaných pro vlnu je chuť loje v jejich mase daleko méně výrazná.

 

 

A jak s jehněčím masem naložit? Tady je několik tipů přímo od chovatelů:

 

Kýta je úžasná dušená, na kousky v majoránce se smetanou.

 

Hřbet, jemuž patří nejjemnější maso, se hodí na grilování kotlet nebo na pečení v celku v kořenové zelenině a červeném víně.

 

Krk připravíme pečením na česneku nebo spolu s brambory a rajčaty v troubě či na ohni.

 

Plec je báječná dušená na divokém koření s česnekem v hovězím vývaru, spolu s houbami na másle.

 

Mleté se hodí na karbanátky

 

Přední a zadní kolínko se dá jednoduše připravovat na několik způsobů jak pečené, tak dušené.



naše cena 300,00 Kč (12,00 EUR)




naše cena 280,00 Kč (11,20 EUR)




naše cena 280,00 Kč (11,20 EUR)




naše cena 280,00 Kč (11,20 EUR)




naše cena 300,00 Kč (12,00 EUR)




naše cena 280,00 Kč (11,20 EUR)




naše cena 200,00 Kč (8,00 EUR)