Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

Obchod U Dobráka
Česká ul. 17/49
370 01 České Budějovice
tel: +420 725 505 617
napište nám
Otevírací doba kamenné prodejny:
pondělí - pátek 7:30 - 17:00, sobota 7:30 - 11:00

Úvod » MASO » Jehněčí a skopové maso

Jehněčí a skopové maso

 

Jak s jehněčím masem naložit? Tady je několik tipů přímo od chovatelů:

 

Kýta je úžasná dušená, na kousky v majoránce se smetanou.

 

Hřbet, jemuž patří nejjemnější maso, se hodí na grilování kotlet nebo na pečení v celku v kořenové zelenině a červeném víně.

 

Krk připravíme pečením na česneku nebo spolu s brambory a rajčaty v troubě či na ohni.

 

Plec je báječná dušená na divokém koření s česnekem v hovězím vývaru, spolu s houbami na másle.

 

Mleté se hodí na karbanátky

 

Přední a zadní kolínko se dá jednoduše připravovat na několik způsobů jak pečené, tak dušené.